6. Iris Vermeir

Melle vriendelijk, veilig en gezond maken - Collegebaan

Van Melle een vriendelijke, veilige en gezonde leefomgeving maken, daar wil ik mij voor inzetten.

Een vriendelijk Melle. Warm en toegankelijk. Met een flexibele dienstverlening op maat van alle bewoners. Een transparant beleid met eerlijke en open communicatie waarbij elke Mellenaar zijn betrokkenheid kan tonen. Voldoende opvangmogelijkheden. Een gemeente waar lokale initiatieven zoals speelstraten, straatfeesten … gesteund en gestimuleerd worden. Waar voldoende infrastructuur is om initiatieven op te zetten, waar delen eerder de norm dan de uitzondering is. Voor elke Mellenaar - jong en oud- een gevarieerd vrijetijd- en sportaanbod, groene speel- en ontmoetingsplaatsen.

Een veilige omgeving, waar iedereen gerust in alle vrijheid kan fietsen en wandelen, waar er een goed evenwicht bestaat tussen voetgangers, fietsers en auto’s, waar kinderen actief kunnen deelnemen aan het verkeer.

Een gezonde en duurzame gemeente die een positief voorbeeld is qua energieproductie en -consumptie, milieuvriendelijke mobiliteit.

 

Iris Vermeir is mama van 4 kinderen en professor aan de Universiteit Gent, gespecialiseerd in duurzaam consumptiegedrag.